60-jarig Jubileum november 2014 2016-01-25T17:04:21+00:00

Het 60-jarig Jubileum november 2014

Een jaar lang  is er toegeleefd naar de viering van het 60-jarig jubileum. Vele leden maakten in het jaar 2014 foto’s met het thema ‘De Bloembollenstreek’ door de seizoenen heen.

In een jubileumcollectie is een totaal van 6o foto’s verzameld. Dit resulteerde in foto’s van mensen werkzaam in de bloembollen, gebouwen en wateren in de Bloembollenstreek, maar natuurlijk ook foto’s van het bloembollenvak zelf.

In een mooie opstelling op bloembollenkistjes langs de wand en  hangend aan de ophangzuilen waren deze 60 foto’s te zien tijdens de Jubileummiddag op 30 november 2014.
Na de verwelkoming door Peter van Doorne, hield Peter Meijs een presentatie over de ‘vroegere tijden’ van de fotoclub.
De goede en slechte tijden, de strijd tussen de gevestigde orde en de democratisering, de overgang van analoog naar digtaal; het kwam allemaal aan de orde in een onderhoudend verhaal over ons 60-jarig bestaan.

Twee juryleden Jan Stijnman ( in vroegere tijden ook lid van deze club) en Chris Treffers (actief in ondermeer de regio Kennmerland van de fotobond) lichtten daarna op hun eigen wijze hun keuzen toe. Hen was gevraagd 30 foto’s uit te kiezen, die naar de tentoonstellingen in de regio gaan in het komende jaar. Dit naast de 30 foto’s die de leden zelf uitgekozen hebben. Ook heeft de jury een nummer 1, 2 en 3 bepaald uit het totale aantal foto’s.
Hieronder een weergave van de foto’s met nr 1, 2 en 3. Jaap Koer (1e plaats) en Jan Teeuwen (2e en 3e plaats); Van Harte Gefeliciteerd!

Na de afsluiting door Annemarie den Hartog konden de talrijke bezoekers op hun gemak langs de foto’s lopen en discussiëren met elkaar over hetgeen te zien was.
Bijzonder was ook dat een aantal oud-leden aanwezig waren en met name kan hierbjj Bart van de Lans genoemd worden die gedurende 30 jaar voorzitter is geweest van deze fotoclub.
De foto’s hieronder gemaakt door Edwin van de Wijngaard, laten goed zien dat het een gezellige en geanimeerde middag was.

We zijn blij met onze actieve fotoclub en het lijkt er nu op dat we zelfs het aantal van 60 leden gaan halen wat toch heel mooi is bij een 60-jarig bestaan!

In het kader van het Jubileum zijn een aantal exposities gehouden in de Bollenstreek

• De Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Sassenheim, startte als eerste de reeks van tentoonstellingen
  • Munnekeweij te Noordwijkerhout
    Op 20 januari 2015 startte daar de volgende tentoonstelling. Er werden 30 foto’s gedurende januari en februari tentoongesteld.
  • Wapen van Warmond.
    Op 25 februari startte de tentoonstelling in het Wapen van Warmond. Gedurende 10 weken zijn er 8 foto’s van de Bloembollenstreek in ruime zin te zien geweest.
  • Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse.
    Van 2 maart tot begin april was er de tentoonstelling in de bieb in Lisse.
  • Woonzorgcentrum Berkhout, Lisse
    Vanaf 2 juli tot 3 september 2015 hingen er 17 foto’s  in het Woonzorgcentrum Berkhout te Lisse.
  • Woonzorgcentrum Mariënhaven, Warmond
    Vanaf 8 januari tot 28 februari 2016 hangen de foto’s in woonzorgcentrum Mariênhaven te Warmond

Voor elke tentoonstelling was er een eigen poster: