Natuur en landschap nieuws 2017-02-16T13:50:31+00:00
In deze rubriek doen we geregeld verslag van wat er de laatste avonden aan de orde is geweest en laten we de bij-passende foto’s op de natuur en landschapgaleriepagina zien.

Foto’s bespreken op de fotoclubavond.

• De gemaakte foto’s worden via de monitor met elkaar besproken.
  • Afgesproken is dat we per thema 1 foto inleveren. Daarvoor is gekozen omdat er veel leden zijn in deze werkgroep en wij iedere foto voldoende aandacht willen geven.
  • Heb je toch meer foto’s ingeleverd dan worden die in de Xtra-map gedaan en alleen als er nog voldoende tijd en “kijklust” is alsnog besproken.

Inleveren van de foto’s.

• Verklein je foto in de grootte van: langste zijde 2560 px.
  • Hernoem je foto: thema-werkgroep-eigen naam-datum, bijvoorbeeld: Water-NL-PietZ-150610.
  • Als je 2 foto’s per thema hebt (1 dus voor de Xtra-map) een 1 of 2 toevoegen.
  • Stuur je foto’s per mail naar de werkgroepleider uiterlijk op de zondag voorafgaand van de werkgroepavond.

Onderwerpen voor 2017 zijn:

De thema’s voor 8 maart 2017 zijn:

• Natuurgeweld
  • Reflectie in een druppel water en
  • Vrij
De thema’s voor 8 februari 2017 zijn:

• Spiegeling
  • Natuurgeweld en
  • Vrij
De thema’s voor 11 januari 2017 zijn:

• Vogel- Kikvorsperspectief
  • Spiegeling en
  • Vrij

In 2016 zijn de volgende thema’s aan de orde geweest:

Vogels; Verlaten; Winter; Silhouet; Lente; Lijnen; Tegenlicht; Abstract; Herfst; Vogel- Kikvorsperspectief en Vrij

In 2015 zijn de volgende thema’s aan de orde geweest:

Strand; Patroon; Water; Lucht; Zand; Insecten; Herfst; Verlaten; Vogels en Vrij

In 2014 zijn de volgende thema’s aan de orde geweest:

Winter; Water in de natuur; Macro; Macro met de groothoeklens; Bollenstreek in de lente; Luchten; Bollenstreek in de zomer; Lijnen; Bollenstreek in de herfst; Blad; Reflectie en Vrij.

De natuur en landschap werkgroep komt altijd op een woensdagavond bijeen, 1 keer per maand uitgezonderd de zomervakantie.De werkgroep werkt met door de groep gekozen thema’s, waarvan de leden foto’s maken. Per avond zijn er 2 thema’s, waarbij iedere avond 1 thema vervalt en een nieuw thema gekozen moet worden. Zo blijft ieder thema dus 2 avonden in roulatie. Per thema kan 1 foto ingeleverd worden. Aanvullend is er het thema “Vrij”, hiervoor kan men 1 foto naar vrije keuze inleveren.Een werkgroepavond begint met een inventarisering van het aantal foto’s per thema. Daarna wordt besloten op welke wijze de fotobespreking zal plaatsvinden. Normaal worden foto’s integraal besproken. Echter bij een zeer groot aantal foto’s zal de fotobespreking vòòr de pauze in groepen plaatsvinden en na de pauze zal een aantal bijzondere foto’s integraal besproken worden. Doel van deze besprekingen is elkaar te helpen om tot een hoger niveau te komen. Besproken worden je eigen visie en die van anderen over het thema, het door jou gekozen onderwerp, de foto’s, de toegepaste techniek, standpunt enz .Alle getoonde foto’s worden na de werkgroepavond ter plaatsing op de website naar de groepsleider gemaild. Eénmaal per jaar presenteert de werkgroep een selectie van deze themafoto’s voor de gehele fotoclub. Naast de thema’s  zijn  er uiteraard de “vrije”onderwerpen.De beste foto’s worden in competitieverband bij de Fotobond Afd. Kennemerland door beroepsfotografen/docenten van de Fotoacademie en/of beeldende kunstenaars beoordeeld.Regelmatig zijn er Werkgroepfoto-uitjes en/of initiatieven in kleiner verband.