In deze werkgroep willen we proberen buiten de standaard manier ten aanzien van beeld en techniek te fotograferen. Durven op een andere manier het beeld tot uiting te brengen. Het meer zoeken in de richting van de creatieve of artistieke fotografie. Dat betekent o.a. veel kijken naar andere foto’s op zoek naar inspiratiebronnen.

Daarnaast is er aandacht voor het zwart-wit fotograferen: fotograferen zonder kleur is de kunst van het weglaten. Zwart-wit fotograferen is het medium dat eenvoud aanbrengt. Het brengt je terug naar de essentie van vorm, sfeer en licht. Bij zwart-wit fotografie let je meer op lichtval, contrast, compositie en de persoon of het object. Je moet leren om in grijstinten te denken.

We werken steeds met 2 onderwerpen/thema’s. Bij iedere bijeenkomst kiezen we één nieuw onderwerp en het oudste onderwerp laten we vervallen. Dat houdt in dat je gericht met één onderwerp per avond bezig bent en na de 1e bespreking een “herkansing” hebt. Het tweede/nieuwe onderwerp zullen we op de fotoclubavond met elkaar vaststellen. Naast deze wisselende onderwerpen is er altijd het onderwerp “vrij”. De werkgroep komt ongeveer 1x per  maand op woensdagavond bij elkaar.

VIERKANT
Op foto klikken voor Nieuwspagina Zwart-wit / Vrije fotografie Op foto klikken voor Fotogalerie-pagina Zwart-wit / Vrije Fotografie